TRETMAN PROTIV BORA

Kako deluje Botox®?

Botox deluje tako što blokira nervne impulse prema mišićima. Pojedine bore, poznate kao „mimične bore“ rezultat su uobičajenih pokreta mišića. Tokom života mišiće gornje trećine lica grčimo i opuštamo stotinama hiljada puta. Kao rezultat toga, nervi iz navike uzrokuju kontrakciju mišića. To dovodi do pojave trajnih, urezanih bora na čelu i oko njega, što izgled lica čini ne samo starijim, nego i mrzovoljnim i umornim. Kada se Botox ubrizga u te mišiće, blokiraju se nervni signali, mišići se opuštaju i bore nestaju.

Kakve rezultate možete očekivati?

Cilj tretmana prvenstveno je nestanak bora i podmlađivanje, a ujedno i odvikavanje od afektiranja (gubi se navika prenaglašene facijalne ekspresije), čime se smanjuje mogućnost nastanka novih nabora na koži lica. Nakon tretmana podmlađivanja Botoxom, prvi efekti biće jasno vidljivi nakon 2-3 dana, a potpuni efekti dostižu se za 7 do 10 dana. Efekat traje od 4 do 6 meseci, dok je kod ponovljenih tretmana estetski učinak pomlađivanja trajniji.

Botox se koristi kako bi bore nestale, a prednost u odnosu na neke druge metode je u tome što područje Vašeg lica u koje je ubrizgan zadržava prirodan izgled. Botox ne ”zamrzava” Vaše lice, zato što deluje samo na specifične mišiće, dok okolne “ostavlja” da funkcionišu normalno, i sigurno daje željeni rezultat ukoliko se primeni na stručan i profesionalan način.

Kako izgleda tretman?

Tretman je za pacijente bezbedan i komforan. Botox se ubrizgava u tačno određene mišiće gornje trećine lica. Lekar određuje koje mišiće treba tretirati da bi bio postignut baš rezultat koji Vi želite.

Sam tretman traje oko 15 minuta, a osoba se može odmah po završetku postupka vratiti svojim svakodnevnim obavezama. Injekcija botoxa je sigurna i nema poznatih dugoročnih neželjenih dejstava.

Kako pacijenti izgledaju nakon tretmana?

Uobičajeno, jer nema ni otoka niti crvenila. Eventualno, ako je prilikom ubrizgavanja pogođen neki krvni sud, na mestu uboda može da se formira mala modrica, što je zanemarljivo i prolazi nakon nekoliko dana.

Kada početi sa Botox-om?

Pravo vreme za početak ovog tretmana jeste kada zaključite da Vam postojeće mimične bore smetaju.

Da li se Botox može kombinovati sa drugim neinvazivnim tretmanima podmlađivanja lica?

Može. Nekada se najbolji estetski rezultat postiže istovremenom primenom nekoliko neinvazivnih tretmana. Može se kombinovati sa hijaluronskim filerima, PRP metodom ili mezoterapijom.

Ko nije kandidat za tretman Botox-om?

Procedura se ne preporučuje osobama mlađim od 18 godina, za vreme trudnoće ili dojenja, za vreme terapije Aspirinom (acetilsalicilna kiselina) i kod nekih nervnih ili mišićnih poremećaja.