PRP TRETMAN – PLAZMA LIFTING

Tretman sopstvenom plazmom je potpuno prirodan i efikasan metod podmlađivanja.

PRP (Platelet Rich Plasma) je krvna plazma bogata trombocitima koja se godinama uspešno koristi u medicini, a posebno u sklopu anti-age tretmana. Trombociti su poznati po svojoj važnosti u zgrušavanju krvi, ali sadrže brojne faktore rasta i bioaktivne proteine koji utiču na regeneraciju tkiva i podmlađivanje.

Cilj tretmana:

U domenu estetske medicine, ćelijama iz Vaše sopstvene krvne plazme tretiraju se koža lica, vrata, šaka i poglavine. Trombocitni faktori rasta pomažu stvaranje novog kolagena i krvnih sudova, obnavljanje i poboljšanje oštećene kože, te usporavaju i poništavaju znakove starenja. Ovom metodom podmlađivanja, koži se vraćaju jedrina, sjaj i volumen, smanjuju se bore, poboljšava se tonus kože, a tretiranjem poglavine podstiče se nov rast kose.

Da li je ovaj tretman bezbedan?

Budući da se kod ovog tretmana koristi vaša krv, ne unose se sintetičke supstance pa ne postoji mogućnost nuspojava. Tretman je u potpunosti netoksičan, hipoalergen i ne zahteva vreme oporavka.

Procedura:

Plazma bogata trombocitima dobija se tako što se od pacijenta uzme uzorak krvi iz koga se, u procesu centrifugiranja, izvoje trombociti i njihova količina poveća. Tokom ovog procesa koncentracija trombocita i faktora rasta u plazmi se povećava između 5 i 10 puta. PRP se zatim minijaturnim iglicama injicira u kožu određene regije. Na kožu se prethodno nanese anestetička krema, pa je bol u toku tretmana svedena na minimum. Tretman traje oko 60 minuta, a većina pacijenata nastavlja svakodnevne aktivnosti nakon tretmana.

Koliko često može PRP da se radi?

Učestalost tretmana je individualna i zavisi kako od stanja same kože tako i od rezultata koje želimo da postignemo. Već par dana nakon tretmana vidljivo je opšte poboljšanje u vlažnosti, strukturi i tonusu kože. Nakon tri do šest nedelja počinje razvoj novog kolagena i krvnih sudova, a u idućih tri do šest meseci dolazi do smanjivanja bora. Preporučujemo seriju od 3-6 tretmana u interval od 2-4 nedelje. Nakon toga dovoljno je uraditi tretman na 6 do 12 meseci u cilju održavanja efekta. Na ovaj način, postižu se dugotrajni rezultati, koji postaju sve uočljiviji, a ogledaju se u potpunoj revitalizaciji i regeneraciji kože, čime dugoročno ulažete ne samo u njen izgled već i u kvalitet.