MEZOTERAPIJA

Mezoterapija je savremena minimalno invazivna medicinska metoda sa širokom primenom u dermatologiji i estetskoj medicini.
Tretmani mezoterapije lica u potpunosti su bezbedni i bezbolni jer se prethodno nanosi anestetička krema na regiju koja se tretira. Sastav aktivnih supstanci, takozvanog ”koktela”, zavisi isključivo od stanja kože i efekta koji želimo da postignemo. Aktivni sastojci kao što su faktori rasta, hijaluronska kiselina, vitamini (A, B, C, E, i K) i minerali, ubrizgavaju se najfinijim iglicama direktno u određeni sloj kože, do kog ne dopire ni jedan drugi preparat za negu.

Cilj tretmana:

Usporavanje procesa starenja kože lica, vrata, dekoltea i šaka; podstiče se podmlađivanje kože, rešava se problem opadanja kose i peruti, a koristi se i kod uklanjanja celulita i lokalizovanih masnih naslaga.

Koliko tretmana je potrebno uraditi?

Najbolji efekat se postiže serijom od 4 do 6 tretmana, u razmaku od nedelju dana. Nakon toga, u cilju održavanja rezultata, tretman se može ponoviti svakih 6 do 12 meseci.

Efekat svežine lica je primetan odmah nakon tretmana, a narednih dana ten postaje ujednačeniji, koža sjajnija, odmornija i zategnutija.
Ukoliko je cilj rešavanja problema pigmentacije ili tamnih podočnjaka, potrebno je nekoliko tretmana da bi efekat bio potpun.

Nakon tretmana:

Procedura traje 30-ak minuta. Blago zatezanje, peckanje i neznatno crvenilo normalna su propratna pojava kod osetljive kože. Neposredno nakon tretmana možete se vratiti svojim svakodnevnim obavezama. Treba izbegavati saunu, direktno izlaganje sunčevim zracima i šminkanje narednih 24 sata.

Kombinovanje mezoterapije sa drugim neinvazivnim anti-age procedurama:

Mezoterapija sama po sebi nije dovoljna pa se često kombinuje sa ostalim anti age procedurama poput hemijskih pilinga, hijaluronskih filera… Na taj način postižu se najbolji estetski rezultati. Za postizanje maksimalnih rezultata mezoterapija se često kombinuje sa drugim anti-age procedurama poput hijaluronskih filera, zlatnih niti.